Kuře ve smetanovo-rajské omáčce recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce sůl
1 lžička mletý pepř
1 ks kuře (1,3kg)
omáčka
3 stroužky česnek
2 lžíce máslo
1 ks citron
4 lžíce rajčatový protlak
250 ml kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka
1 ks větší cibule
250 ml slepičí vývar
1 lžíce mletá sladká paprika
na ozdobu
4 snítky kadeřavá petrželka

Postup receptu

  1. Kuře rozdělíme na porce, osolíme i opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nadrobno.

  2. Dílky kuřete opečeme na rozehřátém másle ze všech stran a udržujeme je teplé. Do výpeku dáme orestovat česnek i cibuli. Poté vmícháme protlak, papriku, mouku a vše krátce osmahneme. Za stálého míchání přilijeme vývar (z kostky) a uvedeme do varu.

  3. Do omáčky vmícháme citronovou kůru (větší proužky) a vložíme kuře. Zakryjeme poklicí a dusíme asi 45 minut. Měkké maso i citronovou kůru z omáčky vyjmeme.

  4. Kysanou smetanu rozmícháme s 5 lžícemi omáčky a poté ji vmícháme do zbylé omáčky a prohřejeme - nevaříme! Podle chuti přisolíme.

  5. Kuře rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snítkou petrželky. Vhodnou přílohou ke kuřeti ve smetanovo-rajské omáčce je rýže nebo široké nudle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!