Kuřecí frikasé recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 velká kuřecí prsa
konzerva malých žampionu
konzerva pokrájeného chřestu -nemusí být
1 velká kyselá okurka nebo kapari
kostka kuřecího bujonu
3/4 litru horké vody
3 lžíce oleje
kelímek sladké smetany nebo zakysané smetany
zelená petrželka
pepř
ocet
cukr na dochuceni omáčky

Postup receptu

  1. Kuřecí maso nakrájíme na širší nudličky.

  2. Do kastrolu dáme olej a kuřecí nudličky na něm cca 5 minut restujeme.

  3. Když je maso měkké, přidáme kostku kuřecího bujonu a zalijeme horkou vodou.

  4. Chvíli provaříme a pak vmíchame smetanu. Pokud je omáčka řídká přidáme závarek na zahuštění: tři lžíce hladké mouky a trochu vody rozšleháme vidličkou na kašičku. Opět krátce povaříme.

  5. Nakonec do omáčky přidáme ostatní ingredience: žampiony, chřest, kapari, dochutíme octem, cukrem a pepřem, příp. dosolíme-pozor, bujon je už slaný.

  6. Příloha: brambory, rýže, bulgur, houskové knedlíky.Na talíři můžeme omáčku ozdobit posekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!