Kuřecí galantinka s květákovým pyré a špenátem recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 chlazené kuře
- 300 g mletého masa
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- 2 čerstvé žampiony
- sterilované fazole
- fazolové lusky
- 1 párek
- 1500 g brambor
- máslo
- mléko
- 1 květák
- 200 g listového špenátu
- česnek
Postup Kuřecí galantinka s květákovým pyré a špenátem
Postup receptu
-
Kuře vykostíme a maso nakrojíme tak, aby bylo rovnoměrně rozloženo.
V misce smícháme mleté maso s 1 vejcem, solí a pepřem. Masovou směs rozetřeme na vykostěné kuře.
Doprostřed dáme párek, který jsme rozpůlili, do řady pod párek naskládáme očištěné a na proužky nakrájené žampiony, pod ně řadu sterilovaných fazolí a pod ně řadu fazolových lusků.
Vše svineme do rolády, dáme na plech, podlijeme vodou a pečeme.
Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Pak scedíme a rozmixujeme s máslem a mlékem, čímž získáme květákové pyré.
Listový štenát podusíme na rozehřátém oleji s česnekem nakrájeným na proužky a ochutíme solí. Vše podáváme s bramborovou kaší.