Kuřecí galantinka s květákovým pyré a špenátem recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

1 chlazené kuře
300 g mletého masa
1 vejce
sůl
pepř
2 čerstvé žampiony
sterilované fazole
fazolové lusky
1 párek
1500 g brambor
máslo
mléko
1 květák
200 g listového špenátu
česnek

Postup receptu

  1. Kuře vykostíme a maso nakrojíme tak, aby bylo rovnoměrně rozloženo.

  2. V misce smícháme mleté maso s 1 vejcem, solí a pepřem. Masovou směs rozetřeme na vykostěné kuře.

  3. Doprostřed dáme párek, který jsme rozpůlili, do řady pod párek naskládáme očištěné a na proužky nakrájené žampiony, pod ně řadu sterilovaných fazolí a pod ně řadu fazolových lusků.

  4. Vše svineme do rolády, dáme na plech, podlijeme vodou a pečeme.

  5. Květák rozdělíme na růžičky a uvaříme v osolené vodě. Pak scedíme a rozmixujeme s máslem a mlékem, čímž získáme květákové pyré.

  6. Listový štenát podusíme na rozehřátém oleji s česnekem nakrájeným na proužky a ochutíme solí. Vše podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!