Kuřecí křidélka - dietní, ovšem prudce lahodná recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 1 kg kuřecích křidélek
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 70 ml sherry nebo griotky
- 2 lžíce medu
- 3 lžíce sojové omáčky
- sůl
Postup Kuřecí křidélka - dietní, ovšem prudce lahodná
Postup receptu
-
Křidélka překrojíme napůl (konečky odkrojíme a odstraníme), osolíme, dáme je do kastrolu a přidáme ostatní ingredience. Zalijeme vodou tak, aby byla potopená, přivedeme k varu a pod pokličkou dusíme 10 minut. Odkryjeme, snížíme teplotu a necháme tekutinu zredukovat - v podstatě odpařit tak, aby zbyla jen hustá šťáva. Poté opět přiklopíme a necháme pod pokličkou asi 10 minut dojít.