Kuřecí křidýlka recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 2 kg kuřecích křidélek
- 1 dl kefíru
- 0,5 dl oleje
- 4 lžíce pokrájených bylinek (pažitka, máta, estragon, tymián, bazalka...)
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička citronové kůry
- sůl
Postup Kuřecí křidýlka
Postup receptu
-
V míse smíchejte kefír, bylinky (asi 1 lžičku si odložte na ozdobení), sůl, česnek nakrájený na tenké plátky a citronovou kůru.
Očištěná křidýlka rozdělte v kloubech na tři díly (poslední letky nebudete používat). Díly pečlivě obalte v marinádě ze všech stran a naskládejte je do vhodné nádoby těsně vedle sebe.
V chladu je nechte odležet, nejlépe přes noc, nejméně 2 hodiny.
Křidýlka opečte na rozehřátém oleji pozvolna dozlatova. Ozdobte bylinkami a podávejte s omáčkami.