Kuřecí plátek s ovčím sýrem a zeleninkou recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

2 kuřecí prsíčka (počet podle porcí)
lžíce plnotučné hořčice
špetka zázvoru
pepře
Tandori masala
2 plátky přírodní ovčí brynzy (i sýr)
olej
cherry rajčátka
zelená paprika

Postup receptu

  1. Koření smícháme s hořčicí. Prsíčka rukou rozklepeme na plát a ten pomažeme směsí koření z obou stran. Necháme alespoň 30 miut odležet. Rozpálíme olej a orestujeme na obou stranách.

  2. Malinko podlijeme vodou (já obvykle zbytky marinády smíchám s vodou) a dusíme 10 minut na 1 straně, obrátíme a dusíme dalších 10 minut s tím, že už tam na maso vložíme plátek ovčího sýra. (Stále kontrolujeme, aby tam bylo trochu tekutiny).

  3. Ovčí sýr změkne, nabobtná (nemá tendenci se úplně roztavit).Na něj pak vložíme několik půlek cherry rajčátek, kousek nakrájené papriky a vypneme sporák, necháme dojít cca 5 minut.

  4. Na talíři obložíme zeleninou. Jako přílohu vidím jasně rýži (ale já měla bez přílohy a manžel ji bude mít až k večeři).

  5. Inspirací mi byly 2 recepty, neboť ani na jeden jsem neměla všechny ingredience a přitom zbytečky, které jsem musela zlikvidovat. Přidávám je jako podobné, čerpala jsem z nich.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!