Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 lžička solamyl 60 ml mléko 1 ks cibule 2 ks rajče 2 ks žampiony pepř 250 ml smetana ke šlehání olej na smažení 1 lžička provensálské koření 4 ks kuřecí prsní řízek 1/2 ks menší tykev
Postup Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou
Postup receptu
-
Tykev omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, ty ještě na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na tenké půlměsíčky, rajčata na kostičky, žampiony na malé kousky nebo slabé plátky
Cibuli s cuketou osmažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí a tykev nezměkne. Pak přidáme kousek másla, nakrájené žampiony a společně smažíme. Nakonec rajčata, provensálské koření, sůl a dusíme do změknutí rajčat. Přilijeme smetanu a mléko, ve kterém jsme rozkvedlali lžičku solamylu. Za stálého míchání tykvovou omáčku krátce povaříme, omáčka zhoustne
Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, rozkrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na rozehřátém oleji. Posypeme paprikovou vegetou, podle chuti přisolíme
Kuřecí plátky přelijeme smetanovou tykvovou omáčkou a podáváme s upečenými, případně vařenými brambory.