Kuřecí plátky s tykvovou omáčkou recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 lžička solamyl
60 ml mléko
1 ks cibule
2 ks rajče
2 ks žampiony
pepř
250 ml smetana ke šlehání
olej na smažení
1 lžička provensálské koření
4 ks kuřecí prsní řízek
1/2 ks menší tykev

Postup receptu

  1. Tykev omyjeme a nakrájíme na slabé plátky, ty ještě na kostičky. Zeleninu a žampiony očistíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme a rozkrájíme na tenké půlměsíčky, rajčata na kostičky, žampiony na malé kousky nebo slabé plátky

  2. Cibuli s cuketou osmažíme na oleji, dokud cibule nezesklovatí a tykev nezměkne. Pak přidáme kousek másla, nakrájené žampiony a společně smažíme. Nakonec rajčata, provensálské koření, sůl a dusíme do změknutí rajčat. Přilijeme smetanu a mléko, ve kterém jsme rozkvedlali lžičku solamylu. Za stálého míchání tykvovou omáčku krátce povaříme, omáčka zhoustne

  3. Kuřecí prsní řízky zlehka naklepeme, rozkrájíme na plátky a z obou stran osmažíme na rozehřátém oleji. Posypeme paprikovou vegetou, podle chuti přisolíme

  4. Kuřecí plátky přelijeme smetanovou tykvovou omáčkou a podáváme s upečenými, případně vařenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!