Kuřecí přírodní plátek na kmínu recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

kuřecí prso
plátek másla
1 lžička mletého kmínu
1 stroužek utřeného česneku
zelená petrželka nasekaná na drobno nebo sušená
sůl
čerstvě mletý pepř
hl. mouka

Postup receptu

  1. Kuřecí prso rozkrojíme na dva tenčí plátky. Lehce je naklepeme, osolíme a opepříme. Na menší pánvičce rozpustíme máslo. Vsypeme kmín, česnek a petrželku. Necháme pár vteřin rozvonět a pánvičku odstavíme.

  2. Do vlažného másla vložíme maso a máslem obalíme. Necháme uležet. Na rozpálenou suchou pánev - grilovací nebo obyčejnou položíme maso. Opékáme z každé strany 3-4 minuty podle velikosti masa.

  3. Na menší pánvičku, kde nám zbylo trochu ochuceného másla, zaprášíme trochu mouky a zředíme lehce vodou. Necháme povařit, dochutíme a maso tím na talíři poléváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!