Kuřecí řízky se zeleninou a Hermelínem recept
Top Recepty Drůbeží masoSuroviny na recept
- 4 kuřecí řízky
- sůl
- tymián
- bazalka
- provensálské koření
- grilovací koření
- na kuře koření
- olej
- hladká mouka
- 2 Hermelíny
- zamražená zelenina
Postup Kuřecí řízky se zeleninou a Hermelínem
Postup receptu
-
Nejprve uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale stačí i hodina, potom řízky obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme, vložíme na plech.
Zbytek oleje s moukou vlijeme taktéž na plech (bude to jako jíška a zahustí celý pokrm. Podušenou zeleninu vlijeme na rozložené řízky a rozetřeme (nechávám více vody).
Nakonec nakrájíme na plátky Hermelíny a dáme zapéct na chvíli do trouby. Když je hotovo, podáváme s bramborem, hranolky nebo můžou být i bramboráčky.