Kuřecí řízky se zeleninou a Hermelínem recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

4 kuřecí řízky
sůl
tymián
bazalka
provensálské koření
grilovací koření
na kuře koření
olej
hladká mouka
2 Hermelíny
zamražená zelenina

Postup receptu

  1. Nejprve uděláme marinádu z koření a oleje. Řízky naklepeme, osolíme a vložíme do marinády (nejlépe den předem, ale stačí i hodina, potom řízky obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme, vložíme na plech.

  2. Zbytek oleje s moukou vlijeme taktéž na plech (bude to jako jíška a zahustí celý pokrm. Podušenou zeleninu vlijeme na rozložené řízky a rozetřeme (nechávám více vody).

  3. Nakonec nakrájíme na plátky Hermelíny a dáme zapéct na chvíli do trouby. Když je hotovo, podáváme s bramborem, hranolky nebo můžou být i bramboráčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!