Kuřecí špíz“Azték“s lilkem a žampiony recept

Top Recepty Drůbeží maso

Suroviny na recept

300 g kuřecího prsa
1 menší lilek
4 menší žampiony
1/4 masité papriky
koření Aztécký poklad (nemáme-li,postačí sůl,pepř a trochu mleté papriky)
čtyřbarevný pepř z mlýnku Kotányi
sůl
olej
kovové delší jehly na špízy, nebo ve vodě namočené špejle

Postup receptu

  1. Z dobře opláchnutého lilku odřízneme špičku a lilek nakrájíme na tenké plátky. Plátky po obou stranách osolíme, vložíme do většího cedníku a necháme cca 15 minut vypotit(pustit přebytečnou vodu).

  2. Mezitím si kuřecí prso rozřízneme na polovinu a nakrájíme na delší a asi 3cm široké plátky, které zlehka tupou stranou nože naklepeme. Plátky okořeníme aztéckým kořením a čtyřbarevným pepřem, lehounce potřeme olejem, poskládáme na sebe a necháme chvilku odpočinout.

  3. Vypocený lilek osušíme. Každý plátek překrojíme na polovinu, opepříme a potřeme olejem.

  4. Žampiony nakrájíme na širší plátky, papriku na širší kousky.

  5. Na plátek masa položíme plátek lilku a napíchneme na jehlu, nebo špejli jakoby do tvaru vlnovky. Přidáme žampion, papriku a opět do vlnovky maso s lilkem. Na stejnou jehlu vše zopakujeme ještě jednou s druhým kouskem masa, lilkem a zeleninou.

  6. Na pánev do rozehřátého oleje vložíme takto přichystané špízy a na slabém plameni opékáme ze všech stran doměkka. Dohromady cca 10minut. Já jsem připravovala v grilovací pánvi, kterou jsem lehce přetřela jedním nakořeněným a naolejovaným kouskem naloženého masa. Plátky masa a lilku, co mi zůstaly jsem“ugrilovala“společně se špízy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!