Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem recept

Top Recepty Zeleninová jídla

Suroviny na recept

500 g květáku
120 g másla
150 g strouhanky
hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia), množství podle chuti
sůl
lístky bazalky

Postup receptu

  1. Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.

  2. V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla, přisypeme strouhanku a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Strouhanku vyndáme z pánve a rozpustíme zbytek másla.

  3. Květák rozdělíme na talíře, přisolíme, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a doplníme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!