Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem recept
Top Recepty Zeleninová jídlaSuroviny na recept
- 500 g květáku
- 120 g másla
- 150 g strouhanky
- hoblinky parmazánu (nebo Gran Moravia), množství podle chuti
- sůl
- lístky bazalky
Postup Květák s máslem, osmaženou strouhankou a parmazánem
Postup receptu
-
Vodu v hrnci přivedeme k varu, osolíme a vložíme růžičky květáku. Vaříme doměkka, ale květák se nesmí rozvařit, musí zůstat pevný.
V pánvi rozehřejeme cca polovinu másla, přisypeme strouhanku a za občasného promíchání osmažíme dozlatova. Strouhanku vyndáme z pánve a rozpustíme zbytek másla.
Květák rozdělíme na talíře, přisolíme, polijeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou a doplníme hoblinkami parmazánu a čerstvou bazalkou.