Květáková sekaná s mrkví a hráškem recept

Top Recepty

Suroviny na recept

- - olej
- - sůl
- - vejce
30 g máslo
- - cibule
- - pažitka
- - hořčice
30 g mouka hladká
250 g mrkev
1 ks houska
1 ks květák
- - pepř mletý
700 g maso mleté
200 g hrášek mražený

Postup receptu

  1. Předvaříme si zeleninu (květák vaříme déle). Scedíme a necháme v sítku okapat. Housku namočíme do studené vody, cibuli nakrájíme na kostičky. Mleté maso, vymačkanou housku a půlku zeleniny, vejce, cibuli a hořčici smícháme, osolíme, opepříme a důkladně prohněteme. Rukama vytvarujeme šišku a pěkně ji uhladíme. Dáme do pekáče a pokapeme olejem. Pečeme při teplotě 200 stupňů zhruba 50 minut. Na rozehřátém másle orestujeme mouku, přidáme mléko a vývar ze zeleniny. Povaříme a přidáme zbytek zeleniny, nasekanou petrželku a pažitku a 5 minut znovu povaříme. Podáváme s plátky sekané.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!