Kynutá čoko-bábovka recept
Top Recepty Domácí pekárnaSuroviny na recept
- 260 ml vlažného mléka
- 1 lžíce rumu
- 2 žloutky
- 120 g roztáté Hery
- špetka soli
- 1 vanilkový cukr
- 100 g cukru krupice
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 nastrouhané čokolády na vaření
- 25 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
- menší hrst rozinek
- kůru z 1/2 citronu
- Na potření:
- 1/2 čokolády na vaření
- 1-2 lžíce oleje
- Na vysypání formy:
- olej
- strouhaný kokos
Postup Kynutá čoko-bábovka
Postup receptu
-
Tak jak je napsáno za sebou dáme do pečící trouby, nastavíme na těsto a necháme projít programem.
Vyndáme těsto, dáme ho dokola formy, kterou jsme předem potřeli důkladně olejem a vysypali kokosem, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.
Pak dáme do vyhřáté trouby a upečeme - občas do bábovky zapíchneme špejli a až jí vyndáme suchou je bábovka hotová (tak kolem 45 minut).
Vyklopíme jí na talíř, pokud nám nejde, namočíme utěrku a položíme jí na otočenou formu a počkáme až se pustí.
Rozehřejeme si čokoládu s olejem a až bábovka mírně zchladne, potřeme jí peroutkou, počkáme až čokoláda ztuhne a můžeme krájet.