Kynutá čoko-bábovka recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

260 ml vlažného mléka
1 lžíce rumu
2 žloutky
120 g roztáté Hery
špetka soli
1 vanilkový cukr
100 g cukru krupice
500 g polohrubé mouky
1/2 nastrouhané čokolády na vaření
25 g droždí (nebo 2 lžičky sušeného)
menší hrst rozinek
kůru z 1/2 citronu
Na potření:
1/2 čokolády na vaření
1-2 lžíce oleje
Na vysypání formy:
olej
strouhaný kokos

Postup receptu

  1. Tak jak je napsáno za sebou dáme do pečící trouby, nastavíme na těsto a necháme projít programem.

  2. Vyndáme těsto, dáme ho dokola formy, kterou jsme předem potřeli důkladně olejem a vysypali kokosem, přikryjeme utěrkou a necháme 1 hodinu kynout.

  3. Pak dáme do vyhřáté trouby a upečeme - občas do bábovky zapíchneme špejli a až jí vyndáme suchou je bábovka hotová (tak kolem 45 minut).

  4. Vyklopíme jí na talíř, pokud nám nejde, namočíme utěrku a položíme jí na otočenou formu a počkáme až se pustí.

  5. Rozehřejeme si čokoládu s olejem a až bábovka mírně zchladne, potřeme jí peroutkou, počkáme až čokoláda ztuhne a můžeme krájet.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!