Kynuté těsto od p.Novotné recept

Top Recepty Domácí pekárna

Suroviny na recept

25 dg polohrubé mouky
50 dg hladké mouky
3 žloutky
2 kávové lžičky slunečnicového oleje
15 dg másla
42 g droždí
15 dg práškového cukru
špetka soli
1/4 l mléka
1/8 l mléka na rozmíchání žloutků

Postup receptu

  1. Těsto zpracujeme v míse, pak přendáme na vál a hněteme, až se nechytá válu.

  2. Dáme zpět do mísy a naecháme kynout.

  3. Po vykynutí ještě jednou opakujeme, při hnětení nepodsypáváme moukou.

  4. Po vykynutí děláme buchty nebo jen mazanec nebo se dá udělat vánočka. Před pečením necháme 15 až 20 minut ještě kynout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!