Lahůdkový marinovaný vepřový bok recept

Top Recepty Vepřové maso

Suroviny na recept

1 kg vepřového bůčku
3 stroužky česneku (CZ)
2 cibule
2 mrkve
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl
pepř
MARINÁDA:
1 palice česneku (CZ)
2 lžičky maďarské sladké papriky
sůl
pepř
kmín
olej

Postup receptu

  1. Vepřový bok naporcujeme na stejně velké špalíky.

  2. Do hrnce dáme vodu a jakmile začne vřít, tak opatrně vložíme maso.

  3. Přidáme koření a zeleninu. Necháme vařit do změknutí.

  4. Po uvaření maso vyjmeme – odstraníme případné kosti a necháme lehce vychladnout.

  5. V misce smícháme utřené stroužky česneku se solí, paprikou, pepřem, kmínem a lžící oleje.

  6. Vzniklou pastu poctivě vetřeme do uvařených špalíků vepřového bůčku.

  7. Takto ochucené maso zabalíme do alobalu a necháme v lednici minimálně týden odležet a poté podáváme s čerstvým chlebem a pivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!