Ledvinky recept

Top Recepty Pokrmy z vnitřností

Suroviny na recept

600 g vepřových ledvinek
1 velká cibule
1 párek (2 nožičky)
150 ml smetany
50 g sádla
1 lžíce mleté sladké papriky
1/2 l hovězího vývaru (nebo bujón z kostky)
2 lžíce hladké mouky
sůl
pepř

Postup receptu

  1. 1. Opláchnuté ledvinky odblaníme, podélně rozkrojíme, vyřízneme močovody, případně zbylý tuk a přes noc je namočíme do mléka.

  2. 2. Druhý den ledvinky propláchneme, nakrájíme na tenké plátky, dvakrát až třikrát je povaříme vždy v čisté vodě a nakonec opět dobře propláchneme studenou tak, abychom odstranili sraženiny.

  3. 3. Cibuli nakrájíme na jemno na kostičky, párek na kolečka.

  4. 4. V kastrolu rozpálíme sádlo, přidáme cibuli, párek a lehce orestujeme, až je cibulka do sklovata.

  5. Přihodíme připravené ledvinky, zarestujeme, přidáme papriku, opět zarestujeme, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem, opepříme, osolíme a podusíme doměkka, minimálně 20 minut (během vaření podle potřeby podléváme vývarem), aby se mouka dobře provařila a ledvinky změkly.

  6. Na závěr zjemníme smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!