Lehký perník s polevou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
100 ml olej
1 ks vejce
5 lžic kakao
300 ml mléko
1 hrst rozinky
250 g cukr krupice
400 g polohrubá mouka
60 g mleté vlašské ořechy
1 balíček kypřící prášek do perníku
0.5 sklenky zavařovaná švestkové povidla
poleva
200 g čokoláda na vaření
1 lžíce slunečnicový olej
1 lžíce vlažná voda
100 g máslo nebo Hera

Postup receptu

  1. Všechny suroviny na těsto vyšleháme mixérem, podle chuti přidáme rozinky. Těsto přelijeme na plech vyložený pečícím papírem. Ideální doba pečení je cca 20 minut v předehřáté troubě, a to při teplotě 180 °C. Po upečení necháme perník vychladnout.

  2. Mezitím si rozehřejeme tuk, vodu, olej a čokoládu na vaření. Mícháme, až je poleva hladká.

  3. Na vychladlý perník lijeme připravenou čokoládovou polevu a sypeme čokoládovým zdobením, případně můžeme ještě pocákat rozpuštěnou světlou čokoládou.

  4. Lehký perník s polevou necháme před krájením zatuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!