Linecké z pohankové a špaldové mouky i pro diabetiky recept

Top Recepty Cukroví

Suroviny na recept

Těsto:
200 g pohankové mouky
300 g špaldové mouky
100 g pšeničných klíčků
100 g javorového sirupu
270 g tuku (já použila 170g másla a zbytek hery - 100g)
na slepování:
pikantní džem (pro diabetiky diadžem - já použila ananasovo - melounovo - jahodovo - meruňkový)

Postup receptu

  1. Suroviny na těsto pečlivě prohněteme, aby splynulo v hladkou hmotu.

  2. Uložíme aspoň na 1 hodinu do chladu (lépe delší dobu), pak těsto vyválíme asi na 3 mm silný plát a vykrajujeme různé tvary, jak jsme zvyklí na běžně slepované linecké - takže půlka s otvory, půlka bez, nejlepší jsou kolečka, hvězdičky atd.

  3. Hned pomažeme džemem a vložíme do předem vyhřáté trouby (na 150°C). Pečeme cca na 150°C asi 30 min., než pečivo zrůžoví.

  4. Necháme vychladnout, kdo chce, ještě pocukruje.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!