Listové taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou recept
Top Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 2 lžíce olej sůl 1 ks vejce 2 - 3 lžíce červené víno 400 g listové těsto 150 g anglická slanina sezamové semínko hrubá sůl 1 ks červená cibule 150 g uzený sýr 250 g kysané zelí 400 g předvařená vakuovaná červená řepa
Postup Listové taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou
Postup receptu
-
Nejdříve si připravíme náplň. Předvařenou řepu nastrouháme nahrubo. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a necháme na menším množství oleje zesklovatět. Poté k cibuli přidáme zelí a lžíci vína a vše zvolna podusíme doměkka. Jakmile bude zelí měkké a veškerá tekutina se odpaří, vmícháme nastrouhanou červenou řepu. Směs ochutíme solí a podle potřeby okyselíme nálevem ze zelí a necháme vychladnout
Listové těsto rozválíme na tenký plát a radýlkem nakrájíme na obdélníky o velikosti asi 12 x 17 cm. Na každý obdélník položíme menší plátek slaniny, vychladlou náplň a strouhaný sýr. Pak obdélníky přehneme kratšími stranami k sobě a okraje taštiček pevně uzavřeme
Naplněné taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí nebo sezamovým semínkem a upečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova
Listové taštičky s červenou řepou, zelím, slaninou a sýrem podáváme teplé i studené. Výborně chutnají k pivu, vínu a jen tak na chuť.