Listové taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

2 lžíce olej
sůl
1 ks vejce
2 - 3 lžíce červené víno
400 g listové těsto
150 g anglická slanina
sezamové semínko
hrubá sůl
1 ks červená cibule
150 g uzený sýr
250 g kysané zelí
400 g předvařená vakuovaná červená řepa

Postup receptu

  1. Nejdříve si připravíme náplň. Předvařenou řepu nastrouháme nahrubo. Kysané zelí vymačkáme a překrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na jemné kostičky a necháme na menším množství oleje zesklovatět. Poté k cibuli přidáme zelí a lžíci vína a vše zvolna podusíme doměkka. Jakmile bude zelí měkké a veškerá tekutina se odpaří, vmícháme nastrouhanou červenou řepu. Směs ochutíme solí a podle potřeby okyselíme nálevem ze zelí a necháme vychladnout

  2. Listové těsto rozválíme na tenký plát a radýlkem nakrájíme na obdélníky o velikosti asi 12 x 17 cm. Na každý obdélník položíme menší plátek slaniny, vychladlou náplň a strouhaný sýr. Pak obdélníky přehneme kratšími stranami k sobě a okraje taštiček pevně uzavřeme

  3. Naplněné taštičky s červenou řepou, zelím a slaninou přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme hrubou solí nebo sezamovým semínkem a upečeme v předehřáté troubě na 220 °C dozlatova

  4. Listové taštičky s červenou řepou, zelím, slaninou a sýrem podáváme teplé i studené. Výborně chutnají k pivu, vínu a jen tak na chuť.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!