Listové trojhránky s mangoldem recept
Top Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 1 ks vejce 1 ks šalotka 1/2 kelímku sýr Ricotta 1 balíček strouhaný parmazán 400 g listové těsto mletý černý pepř 250 g baby mangold sezamová nebo lněná semínka
Postup Listové trojhránky s mangoldem
Postup receptu
-
Mangold očistíme a nakrájíme najemno. Nadrobno nasekanou šalotku a česnek necháme zpěnit na malém množství oleje. Pak vmícháme mangold, sůl a pepř a vše krátce podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout
V míse promícháme sýr Riicotta s vychladlým mangoldem a strouhaným parmazánem. Nádivku podle chuti osolíme a opepříme
Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm. Každý dílek naplníme lžičkou mangoldové nádivky a uzavřeme do tvaru trojúhelníčků. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti hrubou solí nebo sezamem a upečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova
Listové trojhránky plněné mangoldem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu anebo jen tak. Trojhránky výborně chutnají jak teplé, tak i studené.