Listové trojhránky s mangoldem recept

Top Recepty chuťovky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
1 ks šalotka
1/2 kelímku sýr Ricotta
1 balíček strouhaný parmazán
400 g listové těsto
mletý černý pepř
250 g baby mangold
sezamová nebo lněná semínka

Postup receptu

  1. Mangold očistíme a nakrájíme najemno. Nadrobno nasekanou šalotku a česnek necháme zpěnit na malém množství oleje. Pak vmícháme mangold, sůl a pepř a vše krátce podusíme doměkka. Směs necháme vychladnout

  2. V míse promícháme sýr Riicotta s vychladlým mangoldem a strouhaným parmazánem. Nádivku podle chuti osolíme a opepříme

  3. Listové těsto rozválíme na tenký plát, který nakrájíme na čtverce asi 8 x 8 cm. Každý dílek naplníme lžičkou mangoldové nádivky a uzavřeme do tvaru trojúhelníčků. Trojhránky klademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme podle chuti hrubou solí nebo sezamem a upečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova

  4. Listové trojhránky plněné mangoldem podáváme jako chuťovku k pivu, vínu anebo jen tak. Trojhránky výborně chutnají jak teplé, tak i studené.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!