Lívance bez kynutí recept

Top Recepty

Suroviny na recept

0.3 lžičky sůl
2 ks vejce
1 lžíce rum
500 ml mléko
0.5 balíčku prášek do pečiva
1 lžíce cukr krupice
300 g polohrubá mouka
podle potřeby
olej
na potření
1 sklenice marmeláda
na ozdobu
1 lžíce cukr moučka
1 kelímek smetana ke šlehání

Postup receptu

  1. Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí i cukrem. Potom do sypké směsi přidáme žloutky i rum a prošleháme. Ke směsi přilijeme vlažné mléko a důkladně prošleháme.

  2. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a zlehka ho vmícháme do těsta. Těsto necháme nejvýše 5 minut odpočívat.

  3. Mezitím rozehřejeme olej. Z těsta na pánvi tvarujeme lívance, nebo použijeme lívanečník, které po obou stranách smažíme dozlatova.

  4. Smetanu vyšleháme s cukrem do tuha. Hotové lívance (asi 24 ks) bohatě potřeme marmeládou podle vlastní chuti a ozdobíme kopečkem smetany.

  5. Cukr ke smetaně můžeme přidat i vanilkový nebo skořicový, lívance tak získají jinou chuť.

  6. Vyzkoušejte také


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!