Losos s česnekem a brambory na grilu recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 ks steak z lososa
marináda
2 stroužky česnek
1-2 lžíce olivový olej
1-2 lžíce čerstvý zázvor
1 lžíce sójová omáčka
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
příloha
400 g brambory

Postup receptu

  1. Steak z lososa zbavíme kůže a v misce připravíme marinádu. Prolisovaný česnek smícháme se sójovou omáčkou, olivovým olejem a nastrouhaným zázvorem. Marinádu můžeme osolit a opepřit podle sebe. Připravenou marinádou potřeme maso a necháme v chladu asi 15 minut odležet.

  2. Mezitím dáme brambory uvařit ve slupce do poloměkka. Potom brambory rychle zchladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na osminky. Maso nakonec opečeme na grilu spolu s brambory. Lososa lze samozřejmě také opéct na pánvi 5 minut z každé strany.

  3. Lososa s česnekem a brambory na grilu podáváme s plátkem citronu a obložíme listy salátu. K rybímu masu můžeme podle chuti přidat i oblíbený dip.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!