Losos s cibulovo kaparovou omáčkou recept
Top Recepty RybySuroviny na recept
- 4 filety z lososa
- máslo
- lžíce kaparů
- 1 cibule
- hladká mouka
- 1/2 kostky masoxu
- 2 lžičky cukru
- pár lžic smetany ke šlehání
- sůl
- pepř
- citrónová šťáva
Postup Losos s cibulovo kaparovou omáčkou
Postup receptu
-
Lososa zakapeme citrónovou šťávou a necháme nejméně 20 minut odležet.
Poté osolíme a opečeme na másle - asi 4 minuty z každé strany (propečenost sledujeme z boku filetu:-)).
Na omáčku necháme rozpustit máslo a do zlatohněda na něm orestujeme nakrájenou cibuli (10-15 minut).
Zasypeme lžící mouky, prosmahneme, zalijeme studenou vodou, přidáme masox a kapary, které jsme lehce podrtili, a povaříme. Hustotu případně upravíme přidáním vody a chuť doladíme cukrem, pár kapkami octového nálevu z kaparů, pepřem, solí.
Na závěr přidáme trochu smetany ke šlehání.