Losos s cibulovo kaparovou omáčkou recept

Top Recepty Ryby

Suroviny na recept

4 filety z lososa
máslo
lžíce kaparů
1 cibule
hladká mouka
1/2 kostky masoxu
2 lžičky cukru
pár lžic smetany ke šlehání
sůl
pepř
citrónová šťáva

Postup receptu

  1. Lososa zakapeme citrónovou šťávou a necháme nejméně 20 minut odležet.

  2. Poté osolíme a opečeme na másle - asi 4 minuty z každé strany (propečenost sledujeme z boku filetu:-)).

  3. Na omáčku necháme rozpustit máslo a do zlatohněda na něm orestujeme nakrájenou cibuli (10-15 minut).

  4. Zasypeme lžící mouky, prosmahneme, zalijeme studenou vodou, přidáme masox a kapary, které jsme lehce podrtili, a povaříme. Hustotu případně upravíme přidáním vody a chuť doladíme cukrem, pár kapkami octového nálevu z kaparů, pepřem, solí.

  5. Na závěr přidáme trochu smetany ke šlehání.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!