Losos s hořčično-koprovou omáčkou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek 1 snítka kopr 2 ks losos 2 ks jarní cibulka 30 g dijonská hořčice 250 ml kysaná smetana 30%
Postup Losos s hořčično-koprovou omáčkou recept
Postup receptu
-
Předehřejeme troubu na 200 °C.
Plech vyložíme pečícím papírem a zlehka ho potřeme rozpuštěným máslem. Rozložíme na něj plátky lososa a to kůží dolů. Filety namažeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme.
Do misky dáme zakysanou smetanu, kopr, cibuli a hořčici. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka dobře spojila. Dochutíme ji solí a pepřem. Zhruba třetinu koprové omáčky naneseme na filety, zbylou uložíme do lednice. A už dáme plech s rybami do trouby a pečeme asi 20 minut.
Křupavé filety servírujeme s vychlazenou omáčkou. Lososa s hořčično-koprovou omáčkou ihned podáváme.