Losos s hořčično-koprovou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 snítka kopr
2 ks losos
2 ks jarní cibulka
30 g dijonská hořčice
250 ml kysaná smetana 30%

Postup receptu

  1. Předehřejeme troubu na 200 °C.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a zlehka ho potřeme rozpuštěným máslem. Rozložíme na něj plátky lososa a to kůží dolů. Filety namažeme utřeným česnekem, osolíme a opepříme.

  3. Do misky dáme zakysanou smetanu, kopr, cibuli a hořčici. Vše důkladně promícháme, aby se omáčka dobře spojila. Dochutíme ji solí a pepřem. Zhruba třetinu koprové omáčky naneseme na filety, zbylou uložíme do lednice. A už dáme plech s rybami do trouby a pečeme asi 20 minut.

  4. Křupavé filety servírujeme s vychlazenou omáčkou. Lososa s hořčično-koprovou omáčkou ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!