Losos se švédskou omáčkou recept

Top Recepty

Suroviny na recept

200 ml olej
1 špetka sůl
2 ks žloutek
50 ml smetana
1-2 lžičky hořčice
1 lžička kapary
1 ks sardelky
1 špetka cukr krupice
600 g losos
1 lžička kaviár
100 ml bílé víno
1 lžička vinný ocet
1 ks sterilované okurky
mletý černý pepř
1 hrst čerstvé bylinky
1 lžička sezamová semínka
podle chuti
citronová šťáva
podle potřeby
olej na pečení

Postup receptu

  1. Filé rozdělíme na 4 porce. Každou porci osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme. Pak přendáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypeme sezamem a při 190 °C pečeme.

  2. Žloutky rozšleháme, osolíme a po kapkách zašleháme olej. Vzniklou majonézu pak rozředíme smetanou a vínem. Sardelku, okurku i kapary nakrájíme a vmícháme s kaviárem a nasekanými bylinkami (estragon, pažitka, petržel) do omáčky. Nakonec švédskou omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a octem.

  3. Porce lososa rozdělíme na talíře a přelijeme švédskou omáčkou. Ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!