Losos se švédskou omáčkou recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 200 ml olej 1 špetka sůl 2 ks žloutek 50 ml smetana 1-2 lžičky hořčice 1 lžička kapary 1 ks sardelky 1 špetka cukr krupice 600 g losos 1 lžička kaviár 100 ml bílé víno 1 lžička vinný ocet 1 ks sterilované okurky mletý černý pepř 1 hrst čerstvé bylinky 1 lžička sezamová semínka podle chuti citronová šťáva podle potřeby olej na pečení
Postup Losos se švédskou omáčkou recept
Postup receptu
-
Filé rozdělíme na 4 porce. Každou porci osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme. Pak přendáme do pekáčku vyloženého pečícím papírem, posypeme sezamem a při 190 °C pečeme.
Žloutky rozšleháme, osolíme a po kapkách zašleháme olej. Vzniklou majonézu pak rozředíme smetanou a vínem. Sardelku, okurku i kapary nakrájíme a vmícháme s kaviárem a nasekanými bylinkami (estragon, pažitka, petržel) do omáčky. Nakonec švédskou omáčku ochutíme hořčicí, solí, pepřem, cukrem, citronovou šťávou a octem.
Porce lososa rozdělíme na talíře a přelijeme švédskou omáčkou. Ihned podáváme.