Lososové steaky na grilu recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
125 g máslo
1 lžíce brusinky
mletý bílý pepř
1 lžička pomerančová kůra
limetková šťáva
pomerančová šťáva
1 lžička ostrá hořčice
4 porce čerstvý losos
čerstvá petrželová nať

Postup receptu

  1. Lososa i s kůží omyjeme a osušíme. Potřeme olejem, osolíme, opepříme, zakapeme pomerančovou a limetkovou šťávou. Zabalíme do alobalu a necháme v chladu několik hodin rozležet

  2. Změklé máslo promícháme s brusinkami, hořčicí, solí a pomerančovou kůrou. Z másla utvoříme váleček, který zabalíme do alobalu a necháme v chladu ztuhnout

  3. Naloženého lososa ogrilujeme z obou stran. Nejdříve grilujeme stranu s kůží, potom rybu otočíme a dopečeme. Ztuhlé brusinkové máslo nakrájíme na kolečka

  4. Na horkého grilovaného lososa klademe kolečka brusinkového másla a podáváme s bramborem nebo pečivem a zeleninovým salátem. Zdobíme petrželovou natí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!