Luštěninová polévka podle Alberta recept
Top Recepty PolévkySuroviny na recept
- 200 g luštěninové směsi na polévku
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 velký brambor
- 1 mrkev
- 1 petržel
- asi 3 lžíce rajského protlaku
- zeleninový vývar
- 40 g čerstvých lístků baby špenátu
- sůl
- pepř
- 1 bobkový list
- majoránka
- slunečnicový olej
- zakysaná smetana k podávání
Postup Luštěninová polévka podle Alberta
Postup receptu
-
Luštěninovou směs propláchneme a namočíme aspoň čtyři hodiny předem.
V hrnci rozehřejeme olej, vhodíme najemno nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Pak přihodíme nasekané stroužky česneku a bobkový list, po chvilce přidáme brambor nakrájený na menší kostky a mrkev a petržel nastrouhané nahrubo.
Když se zelenina lehce orestuje, přisypeme scezené luštěniny, zalijeme vývarem a vaříme, až je vše měkké. Pak do polévky vmícháme rajský protlak a majoránku, polévku podle chuti osolíme a opepříme. Pak přidáme lístky špenátu, přiklopíme pokličkou, aby špenát zavadl a polévku vypneme. Při podávání dochutíme na talíři lžící zakysané smetany.