Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) recept
Top Recepty Mleté masoSuroviny na recept
- 450 g vykapaného tofu
- 100 g mletého masa (pro zaryté masožravce-poměr masa a tofu lze libovolně upravit)
- menší pórek (na tenká kolečka)
- 6 stroužků česneku (na malé kousky)
- cca 3 cm čerstvého zázvoru (na malé kostičky)
- Omáčka:
- 1/2 kostky bujónu (drůbeží, hovězí...)
- 1 polévková lžíce miso pasty
- 1/2 polévkové lžíce cukru
- 1/2 polévková lžíce sójové omáčky
- 1 polévková lžíce saké (nebo bílého vína)
- 1/2 polévkové lžíce chilli omáčky
- 1 1/2 polévkové lžíce škrobu
Postup Ma-bo dófu (tofu s mletým masem)
Postup receptu
-
Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme.
Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Prohřejeme a necháme zhoustnout, opatrně mícháme, abychom nerozbili kostky tofu.
Omáčka: bujón rozpustíme zhruba ve 200 ml vody, přidáme všechny ostatní suroviny kromě škrobu, rozmícháme a na závěr přidáme škrob. Příloha: rýže