Ma-bo dófu (tofu s mletým masem) recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

450 g vykapaného tofu
100 g mletého masa (pro zaryté masožravce-poměr masa a tofu lze libovolně upravit)
menší pórek (na tenká kolečka)
6 stroužků česneku (na malé kousky)
cca 3 cm čerstvého zázvoru (na malé kostičky)
Omáčka:
1/2 kostky bujónu (drůbeží, hovězí...)
1 polévková lžíce miso pasty
1/2 polévkové lžíce cukru
1/2 polévková lžíce sójové omáčky
1 polévková lžíce saké (nebo bílého vína)
1/2 polévkové lžíce chilli omáčky
1 1/2 polévkové lžíce škrobu

Postup receptu

  1. Mleté maso dáme na pánev (bez použití oleje), rozmělníme na menší kousky a osmahneme.

  2. Pak přidáme česnek, pórek a zázvor, osmahneme,pak přidáme na kostky nakrájené tofu, jen krátce prohřejeme a zalijeme omáčkou, kterou jsme si připravili vedle v misce. Prohřejeme a necháme zhoustnout, opatrně mícháme, abychom nerozbili kostky tofu.

  3. Omáčka: bujón rozpustíme zhruba ve 200 ml vody, přidáme všechny ostatní suroviny kromě škrobu, rozmícháme a na závěr přidáme škrob. Příloha: rýže


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu