Macaroni s bramborami a cibulí recept
Top Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 hrnky mozzarella pepř 1 lžíce olivový olej 150 ml smetana ke šlehání tmavé pečivo 4 hrnky macaroni 4 lžíce výpek z hovězího masa 450 g plátky brambor 450 g plátky cibule
Postup Macaroni s bramborami a cibulí
Postup receptu
-
Macaroni (krátké trubičky) vaříme v osolené vodě s olivovým olejem asi 12 minut doměkka, musejí však být zároveň ještě pevné. Důkladně je scedíme a odložíme
Šťávu z pečeného masa rozehřejeme ve velkém kastrolu a odstavíme
Do kastrolu skládáme postupně vrstvy nakrájených brambor, cibule, těstovina nastrouhaného sýra Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr. Povrch přelijeme smetanou
Těstoviny s bramborami a cibulí pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) 25 minut. Nakonec povrch zapečeme dozlatova pod grilem
Zapečené těstoviny podáváme jako hlavní jídlo přímo v kastrolu, ve kterém se pekly, s křupavým tmavým pečivem s máslem. Tenor pokrm můžeme podávat také jako přílohu k masu
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny