Macaroni s bramborami a cibulí recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 hrnky mozzarella
pepř
1 lžíce olivový olej
150 ml smetana ke šlehání
tmavé pečivo
4 hrnky macaroni
4 lžíce výpek z hovězího masa
450 g plátky brambor
450 g plátky cibule

Postup receptu

  1. Macaroni (krátké trubičky) vaříme v osolené vodě s olivovým olejem asi 12 minut doměkka, musejí však být zároveň ještě pevné. Důkladně je scedíme a odložíme

  2. Šťávu z pečeného masa rozehřejeme ve velkém kastrolu a odstavíme

  3. Do kastrolu skládáme postupně vrstvy nakrájených brambor, cibule, těstovina nastrouhaného sýra Každou vrstvu osolíme a opepříme. Vrchní vrstvu tvoří nastrouhaný sýr. Povrch přelijeme smetanou

  4. Těstoviny s bramborami a cibulí pečeme v troubě předehřáté na 200 °C (u plynové trouby stupeň 4) 25 minut. Nakonec povrch zapečeme dozlatova pod grilem

  5. Zapečené těstoviny podáváme jako hlavní jídlo přímo v kastrolu, ve kterém se pekly, s křupavým tmavým pečivem s máslem. Tenor pokrm můžeme podávat také jako přílohu k masu

  6. Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!