Makaróny se žampióny a bylinkovo-sýrovou omáčkou recept

Top Recepty Těstoviny

Suroviny na recept

500 g makarónů
300 g žampiónů nakrájených na větší kousky
2 lžíce arašídového oleje
3 stroužky nastrouhaného česneku
8 sušených rajčat v oleji nakrájených na plátky
sůl
čerstvě mletý bílý pepř
nasekaná čerstvá bazalka
Na bylinkovo-sýrovou omáčku:
150 g ricotty
1 vaječný žloutek
1,5 dcl smetany ke šlehání
4 lžíce strouhaného parmazánu
1 lžička najemno nasekané čerstvé pažitky
1 lžička nasekané čerstvé zelené petrželky
sůl
hrubě mletý bílý pepř

Postup receptu

  1. Makaróny uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu, scedíme a uložíme do tepla.

  2. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, žampióny, rajčata, podlijeme vývarem a dusíme cca 8-10 minut.

  3. Přidáme nasekanou bazalku, podle chuti opepříme a necháme chvíli spojit vůně.

  4. Do směsi přidáme těstoviny, promícháme a podáváme přelité bylinkovo-sýrovou omáčkou.

  5. Bylinkovo-sýrová omáčka: Riccotu v misce rozšleháme se žloutkem a odložíme. V rendlíku s nepřilnavým povrchem zvolna zahříváme smetanu, přidáme parmazán, pažitku, petrželku, ochutíme bílým pepřem a nyní lehce vmícháme riccotu se žloutkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!