Makaróny se žampióny a bylinkovo-sýrovou omáčkou recept
Top Recepty TěstovinySuroviny na recept
- 500 g makarónů
- 300 g žampiónů nakrájených na větší kousky
- 2 lžíce arašídového oleje
- 3 stroužky nastrouhaného česneku
- 8 sušených rajčat v oleji nakrájených na plátky
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
- nasekaná čerstvá bazalka
- Na bylinkovo-sýrovou omáčku:
- 150 g ricotty
- 1 vaječný žloutek
- 1,5 dcl smetany ke šlehání
- 4 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžička najemno nasekané čerstvé pažitky
- 1 lžička nasekané čerstvé zelené petrželky
- sůl
- hrubě mletý bílý pepř
Postup Makaróny se žampióny a bylinkovo-sýrovou omáčkou
Postup receptu
-
Makaróny uvaříme ve větším množství osolené vody podle návodu, scedíme a uložíme do tepla.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, žampióny, rajčata, podlijeme vývarem a dusíme cca 8-10 minut.
Přidáme nasekanou bazalku, podle chuti opepříme a necháme chvíli spojit vůně.
Do směsi přidáme těstoviny, promícháme a podáváme přelité bylinkovo-sýrovou omáčkou.
Bylinkovo-sýrová omáčka: Riccotu v misce rozšleháme se žloutkem a odložíme. V rendlíku s nepřilnavým povrchem zvolna zahříváme smetanu, přidáme parmazán, pažitku, petrželku, ochutíme bílým pepřem a nyní lehce vmícháme riccotu se žloutkem.