Mandlový koláč s hruškami recept
Top Recepty MoučníkySuroviny na recept
- 100 g mandlové mouky
- 100 g špaldové mouky
- 120 g másla
- 2-3 vejce
- 100 g třtinového cukru + na posypání
- 1 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžíce vanilkového extraktu
- 3-4 hrušky
- hrst mandlových plátků
Postup Mandlový koláč s hruškami
Postup receptu
-
Obě mouky smíchejte společně s práškem do pečiva. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a posléze i s máslem, poté přidejte vanilkový extrakt. Nakonec přidejte smíchané mouky a vymíchejte těsto.
Těsto přelijte do koláčové formy, vystlané pečícím papírem (nebo vymazané a vysypané) a na těsto navrstvěte hrušky. Můžete dát půlky hrušek, vcelku nebo naplátkované půlky nebo prostě jen poklást celý koláč plátky hrušek.
Nakonec vše posypte mandlemi a dejte péct na 30 – 40 min. Já plátky mandlí přidala až po deseti minutách pečení, aby zůstaly bílé.