Mandlový koláč s hruškami recept

Top Recepty Moučníky

Suroviny na recept

100 g mandlové mouky
100 g špaldové mouky
120 g másla
2-3 vejce
100 g třtinového cukru + na posypání
1 1/4 lžičky prášku do pečiva
1 lžíce vanilkového extraktu
3-4 hrušky
hrst mandlových plátků

Postup receptu

  1. Obě mouky smíchejte společně s práškem do pečiva. Vajíčka vyšlehejte s cukrem a posléze i s máslem, poté přidejte vanilkový extrakt. Nakonec přidejte smíchané mouky a vymíchejte těsto.

  2. Těsto přelijte do koláčové formy, vystlané pečícím papírem (nebo vymazané a vysypané) a na těsto navrstvěte hrušky. Můžete dát půlky hrušek, vcelku nebo naplátkované půlky nebo prostě jen poklást celý koláč plátky hrušek.

  3. Nakonec vše posypte mandlemi a dejte péct na 30 – 40 min. Já plátky mandlí přidala až po deseti minutách pečení, aby zůstaly bílé.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!