Maršálský salát s červenou řepou recept

Top Recepty Saláty

Suroviny na recept

1 jablko (175-180 g)
1 vařená, oloupaná červená řepa (130 g)
6 sušených švestek (45 g)
20 g rozinek
25 g ořechů
špetka soli (1 g)
pepř černý mletý (dle chuti)
česnek podle chuti (1-2 stroužky, 6-11 g)
1 lžíce (i víc) vinného nebo jiného octu na pokapání

Postup receptu

  1. Předem uvařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo do misky. Jablko omyjeme, osušíme zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme k řepě.

  2. Rozinky propláchneme horkou a pak studenou vodou, okapané přidáme do misky. Pokud máte koupené sířené švestky, udělejte totéž. Švestky nakrájíme na nudličky a dáme do misky, ořechy nasekáme nahrubo a necháme stranou na posyp.

  3. Podle chuti přidáme česnek, sůl a pepř. Na závěr pokapeme asi 1 lžící octu (měla jsem skvělý vinný s fíky, ale dobrý je i balsamico). Vše promícháme. Salát podáváme posypaný sekanými ořechy, je moc dobrý samotný nebo k různě upravenému masu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu