Maršálský salát s červenou řepou recept
Top Recepty SalátySuroviny na recept
- 1 jablko (175-180 g)
- 1 vařená, oloupaná červená řepa (130 g)
- 6 sušených švestek (45 g)
- 20 g rozinek
- 25 g ořechů
- špetka soli (1 g)
- pepř černý mletý (dle chuti)
- česnek podle chuti (1-2 stroužky, 6-11 g)
- 1 lžíce (i víc) vinného nebo jiného octu na pokapání
Postup Maršálský salát s červenou řepou
Postup receptu
-
Předem uvařenou řepu nakrájíme nebo nastrouháme nahrubo do misky. Jablko omyjeme, osušíme zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky nebo nastrouháme k řepě.
Rozinky propláchneme horkou a pak studenou vodou, okapané přidáme do misky. Pokud máte koupené sířené švestky, udělejte totéž. Švestky nakrájíme na nudličky a dáme do misky, ořechy nasekáme nahrubo a necháme stranou na posyp.
Podle chuti přidáme česnek, sůl a pepř. Na závěr pokapeme asi 1 lžící octu (měla jsem skvělý vinný s fíky, ale dobrý je i balsamico). Vše promícháme. Salát podáváme posypaný sekanými ořechy, je moc dobrý samotný nebo k různě upravenému masu.