Masová mozaika recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

2/3 hovězího mletého masa
1/3 vepřového mletého masa
kuřecí prsa nebo stehýnka bez kůže
uzená slanina
cibule
česnek
sůl
2 ks vajec
pepř
majoránka
sekané mandle
šlehačka
1 lžíce maizeny
žampiony

Postup receptu

  1. Mleté maso připravíme do mísy a přidáme do něj na menší kousky nakrájené kuřecí, slaninu.

  2. Pakv misce rozmícháme 1 tekutou šlehačku s maizenou, vajíčky, vším kořením, vše řádně s masem prohněteme. Tuto směs necháme do druhého dne v chladu odležet.

  3. Druhý den do ní přidáme na plátky nakrájené čerstvé žampiony a sekané mandle.

  4. Opět promícháme, dáme na pečící papír a v troubě upečeme.

  5. Když si chcete být jisti, jakou bude mít mozaika chuť, udělejte malou placičku a na pánvi bez tuku opečte. Pak můžete dochutit podle potřeby. Dělám to tak i u sekané.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!