Masové kuličky z Balkánu recept

Top Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
1 ks vejce
1 lžíce solamyl
200 g mrkev
250 g žampiony
3 ks větší cibule
100 g anglická slanina
1 kelímek smetana ke šlehání
200 g mražený hrášek
400 g mleté maso (směs)
300 g kolínka (těstoviny)
450 ml silný vývar (z kostky)
podle chuti
sůl
cayenský pepř
na ozdobu
0.5 svazku petržel kudrnka

Postup receptu

  1. Kolínka uvaříme v osolené vodě doměkka a necháme okapat. Hrášek dáme rozmrazit. Cibule oloupeme a nasekáme nadrobno. Slaninu nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a kloboučky rozpůlíme. Mrkev oškrábeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozpálíme olej a osmahneme slaninu s cibulí.

  2. Mleté maso uhněteme s vejcem, solí i pepřem a v rukou uválíme kuličky. Ke slanině s cibulí přidáme masové kuličky a důkladně je opečeme. Z výpeku všechno vyndáme a osmažíme na něm žampiony a mrkev. Podle chuti osolíme a dochutíme pepřem.

  3. Přilijeme smetanu i vývar a provaříme. Vrátíme masové kuličky i cibuli se slaninou a vše spolu 10 minut provaříme. Nakonec vmícháme v trošce vody rozmíchaný solamyl, hrášek i kolínka a prohřejeme.

  4. Masové kuličky z Balkánu dochutíme a podáváme sypané nasekanou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!