Masové pochutnání recept

Top Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce olej
3 ks rajče
1 lžíce grilovací koření
500 g kuřecí prsa
1 lžíce hladká mouka
1 láhev světlé pivo
1 svazek jarní cibulka
2 lžíce kremžská hořčice
podle chuti
sůl

Postup receptu

  1. Jarní cibulky omyjeme, osušíme, oddělíme zelené části od bílých a nasekáme je. Maso podle potřeby očistíme a osušíme.

  2. Plátky masa naklepeme, potřeme hořčicí, osolíme, okořeníme, pokapeme olejem a přidáme pokrájenou zelenou část jarních cibulek. Maso zalijeme necelým pivem a aspoň 2 hodiny necháme v chladu marinovat.

  3. Pak na oleji osmahneme pokrájené bílé části cibulek, vložíme naložené maso a restujeme, až se odpaří tekutina. Potom opět každý plátek potřeme hořčicí z jedné strany, dáme na kolečka nakrájená oloupaná rajčata a krátce dusíme z obou stran.

  4. Maso vyndáme, do pánve nalijeme zbytek piva a zaprášíme moukou. Plátky kuřecího vložíme zpátky a krátce povaříme.

  5. Masové pochutnání podáváme s rýží nebo bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!