Mexická fazolová polévka recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
5 lžic olej
sůl
majoránka
3 ks cibule
feferonka
1 lžíce mletá sladká paprika
mletý černý pepř
1,5 l voda nebo vývar
1/2 kostky bujon
3 konzervy červené fazole v nálevu
světlá hotová jíška

Postup receptu

  1. Cibuli oloupeme, začistíme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozehřejeme olej, vsypeme cibuli a smažíme ji dozlatova

  2. Mezitím si otevřeme všechny plechovky fazolí. Dvě vlijeme do mixéru a přidáme nálev z třetí konzervy. Vše společně rozmixujeme, třetí konzervu odložíme stranou

  3. Do cibulového základu vmícháme papriku a ihned zalijeme vývarem a nebo vodou. Pokud jej zaléváme vodou, přidáme půlku bujonu podle chuti. Přilijeme rozmixované fazole a přivedeme k varu. Fazolovou polévku podle potřeby zahustíme hotovou sypkou jíškou. Chvilku provaříme a přidáme koření, sůl, mletý pepř, majoránku a prolisovaný česnek. Podle chuti můžeme přidat feferonku. Nakonec přidáme celé fazole a fazolovou polévku přivedeme k varu

  4. Mexickou fazolovou polévku podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!