Mexický guláš s hráškem recept

Top Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
sůl
500 g cibule
1 konzerva rajčatový protlak
eidam
chilli koření
500 g hovězí přední
1 konzerva sterilovaný hrášek
mletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme a dáme do hrnce do rozpáleného oleje, za občasného míchání smažíme do světlehnědé barvy. Stáhneme plamen. Pak přidáme na kostky nakrájené maso a mícháme, dokud se maso nezatáhne. Poté zaprášíme moukou a posypeme paprikou. Podle chuti přidáme chilli. Promícháme a lehce podlijeme vroucí vodou. Osolíme, opepříme. Hrnec přikryjeme a dusíme asi hodinu a půl, v případě potřeby přilíváme vodu

  2. Asi po hodině dušení přidáme prolisovaný česnek a malý protlak. Ke konci dušení do guláše přidáme hrášek bez nálevu. Mexický guláš s hráškem necháme přejít varem a můžeme servírovat

  3. Mexický guláš s hráškem podáváme s rýží. Porci rýže i guláše na talíři posypeme strouhaným sýrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!