Mražený jahodový krém recept

Top Recepty

Suroviny na recept

150 g jahody
2 lžíce koňak
30 g cukr moučka
2 listy želatiny
0 l smetana ke šlehání
na ozdobu
jahody
0 l smetana ke šlehání

Postup receptu

  1. Dezertní misky dáme předem do chladničky a necháme dobře prochladit. Jahody rozmačkáme s cukrem moučka a protlačíme přes sítko. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a rozpustíme v teplém koňaku nebo meruňkovém likéru. Přidáme jahodové pyré, smícháme a necháme vychladnout. Můžeme také použít zmražené jahody, ale potom vynecháme cukr, protože jsou již slazené.

  2. Ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, opatrně ji smícháme s jahodami a krém rozdělíme do připravených misek. Přikryté misky dáme zmrazit do mrazáku. Asi 20 minut před podáváním přendáme misky do ledničky, jahodový krém ozdobíme šlehačkou a celými jahodami podle fantazie.

  3. Mražený jahodový krém podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!