Mražený jahodový krém recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 150 g jahody 2 lžíce koňak 30 g cukr moučka 2 listy želatiny 0 l smetana ke šlehání na ozdobu jahody 0 l smetana ke šlehání
Postup Mražený jahodový krém recept
Postup receptu
-
Dezertní misky dáme předem do chladničky a necháme dobře prochladit. Jahody rozmačkáme s cukrem moučka a protlačíme přes sítko. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě a rozpustíme v teplém koňaku nebo meruňkovém likéru. Přidáme jahodové pyré, smícháme a necháme vychladnout. Můžeme také použít zmražené jahody, ale potom vynecháme cukr, protože jsou již slazené.
Ušleháme smetanu na tuhou šlehačku, opatrně ji smícháme s jahodami a krém rozdělíme do připravených misek. Přikryté misky dáme zmrazit do mrazáku. Asi 20 minut před podáváním přendáme misky do ledničky, jahodový krém ozdobíme šlehačkou a celými jahodami podle fantazie.
Mražený jahodový krém podáváme jako delikátní dezert k různým příležitostem.