Mšenské mleté bylinkové šišky recept
Top Recepty Mleté masoSuroviny na recept
- 250 g mletého vepřového masaí
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 vejce
- 1 kapie
- 1/2 cibule
- malá sklenička žampionů ve slaném nálevu propláchnutých a nasekaných na kousky (200 g)
- 2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
- bazalka
- pažitka
- saturejka
- libeček
- tymián
- majoránka
- 4 stroužky pikantního česneku v chilli nálevu
- špetka kurkumy
- citronového pepře
- uzené papriky
- sůl (sůl až na konec, koření a bylinky jsou výrazné)
- strouhanka na zahuštění
- olej
- 1/2 citronu",
Postup Mšenské mleté bylinkové šišky
Postup receptu
-
Veškeré suroviny smícháme, dochutíme dle sebe a necháme hodinu odležet, aby se chutě propojily. Pak případně ještě dosolíme, vlhkýma rukama vytvarujeme šišky a pevně zavineme do alobalu, který jsme předem potřeli olejem.
Pečeme na 200°C asi 60 minut – řídíme se vlastní troubou. Prořízneme alobal a necháme asi 15 minut dopéci do zhnědnutí kůrčičky – zakápneme malinko olejem.
Pokapeme citronem a podáváme se zeleninovými saláty. Výborné i studené, stačí jen chléb, kysaná okurka, červené zelí, červená řepa apod. Samozřejmě jsou vhodné i brambory.