Mšenské mleté bylinkové šišky recept

Top Recepty Mleté maso

Suroviny na recept

250 g mletého vepřového masaí
250 g mletého hovězího masa
2 vejce
1 kapie
1/2 cibule
malá sklenička žampionů ve slaném nálevu propláchnutých a nasekaných na kousky (200 g)
2 cm čerstvého nastrouhaného zázvoru
bazalka
pažitka
saturejka
libeček
tymián
majoránka
4 stroužky pikantního česneku v chilli nálevu
špetka kurkumy
citronového pepře
uzené papriky
sůl (sůl až na konec, koření a bylinky jsou výrazné)
strouhanka na zahuštění
olej
1/2 citronu",

Postup receptu

  1. Veškeré suroviny smícháme, dochutíme dle sebe a necháme hodinu odležet, aby se chutě propojily. Pak případně ještě dosolíme, vlhkýma rukama vytvarujeme šišky a pevně zavineme do alobalu, který jsme předem potřeli olejem.

  2. Pečeme na 200°C asi 60 minut – řídíme se vlastní troubou. Prořízneme alobal a necháme asi 15 minut dopéci do zhnědnutí kůrčičky – zakápneme malinko olejem.

  3. Pokapeme citronem a podáváme se zeleninovými saláty. Výborné i studené, stačí jen chléb, kysaná okurka, červené zelí, červená řepa apod. Samozřejmě jsou vhodné i brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu