Mufloní kýta recept

Top Recepty Jiné maso

Suroviny na recept

1 kg muflonní kýta
100 g uzené slaniny
sůl
mletý pepř černý
2 lžice másla
3 hrušky
1 lžička mleté skořice
100 g brusinkového kompotu
marináda:
500 ml vody
200 ml bílého suchého vína
2 cibule
2 nakrájené střední mrkve
5 kuliček pepře černého
5 kuliček nového koření
5 kuliček jalovce
2 bobkové listy

Postup receptu

  1. Prísady na marinádu dáme do hrnca a zvaríme. Necháme vychladnúť. Potom do nej vložíme celé stehno a dáme 4–5 dní do chladu marinovať. Každý deň mäso otočíme.

  2. Pripravené stehno vyberieme z marinády a osušíme. Mäso prešpikujeme hranolkami slaniny, okoreníme, osolíme a zo všetkých strán opečieme na masle.

  3. Podlejeme trochou marinády a zakryté v rúre dusíme 40 minút. Potom mäso otočíme a opäť prikryté dusíme 40 minút. Počas pečenia podlievame precedenou marinádou.

  4. Hrušky rozrežeme na polovice, ošúpeme, odstránime jadrovník a posypeme škoricou. Vložíme k mäsu a odkryté podusíme ešte 15–20 minút.

  5. Mäso vyberieme, narežeme na plátky. Podávame s ryžou, hranolkami, obložené hruškami, ktoré sme naplnili brusnicovým kompótom a preliate precedenou šťavou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!

Alternativy k tomuto receptu