Nachos se salsou a la co dům dal recept

Top Recepty Bezmasá jídla

Suroviny na recept

Nachos:
hrnek bio kukuřičné krupice
1/2 hrnku vody
3 lžíce olivového oleje
špetka soli
podle potřeby hladká špaldová mouka
Salsa:
kečup jemný (nebo ostrý)
petrželka nakrájená na jemno
drcené chilli papričky (půl lžičky - dle chuti)
konzervovaná rajčata
1 cibule
2 stroužky česneku
zakápnout citronem

Postup receptu

  1. Ze surovin na nachos vypracujeme těsto, které vyválíme na velmi tenkou placku.

  2. Placku rozkrájíme na trojúhelníčky. Pečeme v troubě na 180 °C 10-15 minut dozlatova.

  3. Pokud se těsto lepí, přidáme podle potřeby špaldovou mouku. Při vypracovávání těsta to chce trochu trpělivosti, protože se ze začátku drobí.

  4. Dobu pečení přizpůsobujeme tomu, jak tenké jsme těsto vyváleli.

  5. Všechny přísady na salsu kromě soli dáme do mixéru a několikrát zapulsujeme, až získáme potřebnou konzistenci (někdo má rád jemnou salsu, někdo s kousky) - já pulzuji asi 10 krát.

  6. Ochutnáme a dosolíme podle potřeby.

  7. Necháme vychladit v lednici alespoň 1 hodinu a podáváme


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!