Nadívaná jehněčí plec recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl 3 ks vejce petrželka 5 lžic mléko 3 cibule 250 ml masového vývaru 4 ks rajčat 200 ml bílého vína 800-900 g jehněčí plec 100 g prorostlé slaniny 4 ks mladé mrkve Nádivka 300 g bílé veky 4 lístky bazalky pepř, sůl muškátový květ
Postup Nadívaná jehněčí plec recept
Postup receptu
-
Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.
Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.
Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme.
(zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)