Nadívaná jehněčí plec recept

Top Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 ks vejce
petrželka
5 lžic mléko
3 cibule
250 ml masového vývaru
4 ks rajčat
200 ml bílého vína
800-900 g jehněčí plec
100 g prorostlé slaniny
4 ks mladé mrkve
Nádivka
300 g bílé veky
4 lístky bazalky
pepř, sůl
muškátový květ

Postup receptu

  1. Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme mlékem, vymačkáme a smícháme s nadrobenou nakrájenou petrželkou, bazalkou a prolisovaným česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme muškátový květ, žloutky a promícháme.Nakonec nádivku zlehčíme pevným sněhem z bílkem.

  2. Nádivku vložíme do odblaněného a tuku zbaveného masa, které předem rozřízneme, mírně naklepeme, osolíme a upravíme na větší plát. Maso potom stočíme a zavážeme provázkem.

  3. Srolované maso vložíme do pekáčku s plátky slaniny a v předehřáté troubě nejdřív zprudka zapečeme.Potom přidáme cibuli, česnek, snížíme teplotu, přikryjeme pokličkou zvolna dusíme.

  4. (zdroj: www.slovart.cz, foto: J.a B. Poláčkovi)


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!