Nadívaná krůta recept

Top Recepty

Suroviny na recept

50 g slanina
- - sůl
- - máslo
- - paprika
- - mléko
- - cibule
100 g rozinky
3 ks citron
2 ks jablka
100 g mandle
- - pepř mletý
- - šalvěj
1 ks krůta
3 ks rohlíky
- - oříšek muškátový

Postup receptu

  1. Krůtu osolíme a opepříme zevnitř i zvenčí. Slaninu nakrájíme na kostičky a rozškvaříme. Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na slanině. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Rozinky namočíme do vody. Jablka nahrubo nastrouháme. Troubu si předehřejeme na 220 st. Rohlíky vymačkáme, vmícháme cibuli se slaninou, posekané mandle, rozinky, šalvěj a šťávu z jednoho citronu. Promícháme, ochutíme kořením, přidáme muškát. Nádivkou plníme břišní dutinu krůty a uzavřeme. Krůtu pokapeme šťávou ze 2 citronů a potřeme paprikovým máslem. Krůtu vložíme do fólie na pečení a uzavřeme. Vložíme do trouby a pečeme zhruba tak dvě a půl až tři hodiny. 45 minut před koncem pečení folii rozřízneme, aby krůta získala kůrčičku. Upečenou krůtu obložíme plátky jablek, citronu a podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!