Nadýchané a jednoduché makronky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
4 ks bílek
120 g mandle
1 lžička med
200 g cukr moučka
1 lžička mletá skořice
podle potřeby
potravinářské barvivo

Postup receptu

  1. Jako první si připravíme mandle, které rozdrtíme na malé kousky. Bílky ušleháme do pevného sněhu a do něj postupně přisypeme cukr. Kdybychom tam cukr nasypali najednou, tak sníh spadne. Potom přidáme lžičku mleté skořice. Skořici přisypeme podle chuti, mně osobně tam velmi chutná. Dále přidáme rozdrcené mandle a nakonec menší lžičku medu.

  2. Troubu předehřejeme na 140 °C. Těsto rozdělíme na díly podle počtu barev. Na plech vystlaný pečícím papírem děláme malé hromádky. Těsto dáváme tak o velikosti lžičky, jelikož v troubě se můžou trochu roztéct. Pečeme asi 25 - 30 minut.

  3. Makronky by měly být křupavé a nadýchané. Makronky rovnou podáváme nejlépe za tepla, ale i vychladlé jsou výborné.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!