Nebeské obláčky recept

Top Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
vejce
15 dkg sádlo
250 ml voda
250 dkg hladká mouka
náplň
1 lžíce rum
1 ks žloutek
1 l mléko
30 dkg cukr moučka
3 lžíce polohrubá mouka
1 ks Hera
2 ks vanilkový pudinkový prášek
poleva
1 ks čokoláda na vaření
10 dkg ztužený tuk

Postup receptu

  1. Vodu svaříme se sádlem, do vařícího roztoku přidáme mouku, špetku soli a asi 1 minutu vaříme. Těsto se musí odlepovat od stěny kastrolu, potom vypneme a necháme za občasného zamíchání vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme vejce. Ušlehaná hmota musí být hladká, bez hrudek.

  2. Připravíme si dva plechy a pokryjeme je pečícím papírem. Těsto rozetřeme na papír a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Trouba se při pečení nebeských obláčků nesmí otevřít. Pečeme dorůžova. Trouba se nesmí otevřít během pečení. Upečené těsto je zvlněné do obláčků.

  3. Obě vlnité placky necháme vychladnout a potom natřeme jednu placku připraveným krémem a položíme na ni druhou placku. Horní stranu pocákáme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády společně s tukem.

  4. Nebeské obláčky dáme do lednice nebo do studena k proležení (minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc).

  5. Krém na nebeské obláčky si nejlépe připravíme den předem. Uvaříme 1 litr vanilkového pudinku se 3 lžícemi polohrubé mouky a necháme vychladnout. Ušleháme tuk s moučkovým cukrem a žloutkem, postupně přidáváme tuhou pudinkovou kaši. Šleháme dohladka, krém je jemný a lehký. Trochu rumu nezaškodí.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!