Nebeské obláčky recept
Top ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl vejce 15 dkg sádlo 250 ml voda 250 dkg hladká mouka náplň 1 lžíce rum 1 ks žloutek 1 l mléko 30 dkg cukr moučka 3 lžíce polohrubá mouka 1 ks Hera 2 ks vanilkový pudinkový prášek poleva 1 ks čokoláda na vaření 10 dkg ztužený tuk
Postup Nebeské obláčky recept
Postup receptu
-
Vodu svaříme se sádlem, do vařícího roztoku přidáme mouku, špetku soli a asi 1 minutu vaříme. Těsto se musí odlepovat od stěny kastrolu, potom vypneme a necháme za občasného zamíchání vychladnout. Do vychladlé hmoty zašleháme vejce. Ušlehaná hmota musí být hladká, bez hrudek.
Připravíme si dva plechy a pokryjeme je pečícím papírem. Těsto rozetřeme na papír a dáme péci do trouby vyhřáté na 180 °C. Trouba se při pečení nebeských obláčků nesmí otevřít. Pečeme dorůžova. Trouba se nesmí otevřít během pečení. Upečené těsto je zvlněné do obláčků.
Obě vlnité placky necháme vychladnout a potom natřeme jednu placku připraveným krémem a položíme na ni druhou placku. Horní stranu pocákáme čokoládovou polevou, kterou jsme připravili rozpuštěním čokolády společně s tukem.
Nebeské obláčky dáme do lednice nebo do studena k proležení (minimálně 3 hodiny, nejlépe přes noc).
Krém na nebeské obláčky si nejlépe připravíme den předem. Uvaříme 1 litr vanilkového pudinku se 3 lžícemi polohrubé mouky a necháme vychladnout. Ušleháme tuk s moučkovým cukrem a žloutkem, postupně přidáváme tuhou pudinkovou kaši. Šleháme dohladka, krém je jemný a lehký. Trochu rumu nezaškodí.