Nejlepší cibulačka recept

Top Recepty polévky

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
300 g cibule
2 l voda
100 g eidam
1 lžíce cukr moučka
1 - 2 kostky masox
pečivo
1 dl bílé víno
0,5 dl kysaná smetana
2 lžíce hladká mouka

Postup receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kolečka, posypeme moučkovým cukrem a zesklovatíme na másle. Zalijeme ji vínem a chvíli dusíme, asi 1 - 2 minuty

  2. Poté cibuli zaprášíme moukou a zalijeme vodou, přidáme masox. Přivedeme k varu a cibulačku vaříme 15 minut. Polévku okořeníme podle chuti, přidáme smetanu a odstavíme z plotny

  3. Pečivo nakrájíme na kolečka a na sucho opečeme na pánvičce

  4. Cibulačku rozdělíme na talíře, poklademe opečeným pečivem, navrch nastrouháme sýr. Cibulačku zapečeme v mikrovlnné troubě, aby byl sýr táhlý

  5. Nejlepší cibulačku podáváme ihned.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!