Nejlepší játrová omáčka z kuřecích jater recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
3 lžíce hladká mouka
1 ks červená paprika
0.5 kg kuřecí játra
podle potřeby
olej
podle chuti
sůl
drcený kmín

Postup receptu

  1. Do hrnce na trochu oleje dáme na jemno nakrájenou cibulku. Necháme zesklovatět a přidáme důkladně odblaněná a omytá kuřecí játra. Ta osolíme a trochu okmínujeme mletým kmínem. Játra mícháme a necháme zatáhnout.

  2. Přidáme na tenké nudličky nakrájenou červenou papriku a tu chvilku i s játry smažíme a mícháme. Zalijeme následně vodou a přiklopíme pokličkou. Dusíme zhruba 30 minut. Až jsou játra dost měkká, tak necháme vysmahnout na tuk a až se nám dokonale odpaří všechna voda, zasypeme cca 3 lžícemi hladké mouky. Za stálého míchání! Lijeme postupně vodu do požadované hustoty omáčky.

  3. Nejlepší játrovou omáčku ještě krátce povaříme. Pokud je třeba, dosolíme. Játrovou omáčku z kuřecích jater podáváme s přílohou podle chuti. Hodí se třeba vařené brambory, hranolky, ale i rýže.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!