Netradiční velikonoční nádivka s paprikou a sušenými hříbky recept

Top Recepty Bezmasá jídla

Suroviny na recept

6-7 den starých rohlíků
4 vejce
hrst sušených hřibů
40 ml vody
1 kelímek gelového zeleninového bujónu
1 lžíce slunečnicového oleje
1 červená paprika
2-3 stroužky česneku
čerstvé bylinky (kopřiva, medvědí česnek a snítka libečku)
sůl
pepř

Postup receptu

  1. Hříbky předem namočíme do vody. Do 400 ml vody přidáme kelímek bujónu a lžíci oleje, přivedeme k varu, až se bujón rozpustí, vypneme a necháme trochu zchladnout.

  2. Rohlíky nakrájíme na kostičky, zalijeme vlažným bujónem a chvíli necháme nasáknout. Pak k rohlíkům přidáme vymačkané a na menší kousky posekané hříbky, papriku nakrájenou na malé kostičky, žloutky, prolisované stroužky česneku, posekané bylinky, sůl a pepř. Z bílků ušleháme tuhý sníh a nakonec vmícháme do směsi.

  3. Směs navršíme do tukem vymazaného pekáčku, navrchu uhladíme a ve středně rozehřáté troubě (200°C) pečeme, až povrch zezlátne. Podáváme se zeleninovým salátem nebo kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!