Obyčejný boršč recept
Top ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 lžičky sůl 1 lžíce máslo 1 lžíce ocet 1 díl celer 1 l voda 2 díly mrkev 1 list bobkový list 3 lžíce hladká mouka 0.5 konzervy hovězí maso 5 dílů hlávkové zelí 0.5 sklenice sterilovaná řepa 1 kulička celé nové koření na ozdobu 1 kelímek zakysaná smetana
Postup Obyčejný boršč recept
Postup receptu
-
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Hlávkové zelí na nudličky.
Vše uvaříme v hrnci, mírně posolíme, přidáme bobkový list i 1 kuličku nového koření. Po změknutí zeleniny zahustíme boršč zásmažkou, třeba z másla, jak má kdo rád. Přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu a hovězí konzervu. Vyndáme bobkový list a nové koření a polévku ochutíme solí, octem a podle potřeby i cukrem.
Obyčejný boršč podáváme ozdobené lžičkou zakysané nebo sladké smetany.