Obyčejný boršč recept

Top Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 lžičky sůl
1 lžíce máslo
1 lžíce ocet
1 díl celer
1 l voda
2 díly mrkev
1 list bobkový list
3 lžíce hladká mouka
0.5 konzervy hovězí maso
5 dílů hlávkové zelí
0.5 sklenice sterilovaná řepa
1 kulička celé nové koření
na ozdobu
1 kelímek zakysaná smetana

Postup receptu

  1. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky. Hlávkové zelí na nudličky.

  2. Vše uvaříme v hrnci, mírně posolíme, přidáme bobkový list i 1 kuličku nového koření. Po změknutí zeleniny zahustíme boršč zásmažkou, třeba z másla, jak má kdo rád. Přidáme na kostičky nakrájenou sterilovanou červenou řepu a hovězí konzervu. Vyndáme bobkový list a nové koření a polévku ochutíme solí, octem a podle potřeby i cukrem.

  3. Obyčejný boršč podáváme ozdobené lžičkou zakysané nebo sladké smetany.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!