Omelety s hráškem a pažitkou recept

Top Recepty Bezmasá jídla

Suroviny na recept

100 g rostlinného másla
2 lžíce mladých kopřiv
100 g mraženého hrášku zeleného hrášku
1 lžíce pažitky
12 vajec
sůl
Na ozdobu:
cibulka s natí
řeřicha
hlávkový salát
ředkvičky

Postup receptu

  1. Na pánev dáme rozehřát 30 g másla a na něm restujeme mražený zelený hrášek - a to tak dlouho, dokud se nerozmrazí a voda nevypaří, tedy zhruba 2 minut.

  2. Mladé kopřivy opereme v teplé vodě a rozsekáme.

  3. Také pažitku omyjeme, necháme okapat a pokrájíme najemno.

  4. Vejce dobře rozšleháme se solí a pak do nich postupně vmícháme kopřivy s pažitkou.

  5. Na pánvi rozpálíme čtvrtinu ze zbylého másla, na něj vsypeme čtvrtinu orestovaného hrášku a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi. Pokud máme druhou pánve, můžeme současně péci další omelety.

  6. Pečeme je zvolna, přibližně 3 minuty po jedné straně a 4 minuty po druhé straně.

  7. Řeřichu nasekáme, cibulku i s natí a ředkvičky omyjeme a nakrájíme na proužky.

  8. Salát opereme. Přidáme na talíř k horkým omeletám.

  9. Podáváme jako předkrm nebo rychlou jarní večeři se zeleninovým salátem. Omelety můžeme ještě na vrch posypat nastrouhaným tvrdým sýrem. Klasickou zálivku na zeleninový salát zpestříme prolisovaným českem a trochou hořčice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento jednoduchý recept!